Єврокомісар з прав людини висловив стурбованність ситуацією в Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.01.2012 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16444

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг висловив своє занепокоєння ситуацією, яка склалася сьогодні в Україні, особливо з огляду на те, що цього року мають відбутися парламентські вибори без участі лідерів опозиції.

Про це сьогодні завив Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг під час зустрічі з Євгенією Тимошенко, донькою лідера опозиції Юлії Тимошенко, та Заступником голови партії «Батьківщина», колишнім Віце-прем‘єр-міністром України Григорієм Немирєю у Страсбурзі (Франція), повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Неприпустимим є проведення демократичних виборів без участі лідера найбільшої опозиційної партії України Юлії Тимошенко та інших опозиціонерів», - підкреслив він.

Під час зустрічі Євгенія Тимошенко та Григорій Немиря повідомили Комісару Ради Європи про останній перебіг ситуації в Україні, переслідування опозиції режимом Януковича, порушення фундаментальних прав та демократичних процедур чинною владою України.

Також сьогодні відбулася зустріч Тимошенко та Немирі з Головою комітету з юридичних справ та прав людини Парламентської Асамблеї Ради Європи Крістофером Чоупом.

Довідково: 23-26 січня Євгенія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з візитом у Страсбурзі для участі у сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Немиря та Тимошенко також проводять низку зустрічей з європейськими політиками. Під час сесії ПАРЄ планується прийняття резолюції «Функціонування демократичних інституцій в Україні».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.