Спадкоємці Космосу. “Бабусі Черновецького” - електоральна база Партії регіонів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.01.2012 18:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16449

На виборах у Києві Партія регіонів буде використовувати “мережу бабусь”, побудовану Черновецьким, переконані у Комітеті виборців України.

Там також упевнені, що виборча кампанія в Києві буде дуже напруженою і проблемною незалежно від того, чи будуть парламентські і місцеві вибори розведені в часі, чи пройдуть в один день.

Про це заявив голова правління КВУ Олександр Черненко.

Глава КВУ підкреслив, що основною силою, яка буде брати участь у виборах в українській столиці, буде Партія регіонів.

"Зараз вона використовує в Києві "мережу бабусь", яка була побудована Черновецьким. Вона була на час законсервована, зараз її розконсервовують", - відзначив Черненко.

Як приклад він навів благодійну діяльність екс-секретаря Київради Олеся Довгого, що поширював за допомогою даної мережі новорічні продуктові набори серед жителів Дніпровського району.

"На мерській кампанії ця мережа буде працювати на Олександра Попова, а якщо говорити про вибори у Верховну Раду, то на таких кандидатів, як Олесь Довгий, Алла Шлапак, Максим Луцький, котрі будуть йти від Партії регіонів", - вважає глава КВУ.

Він також відзначив, що в Києві сильні позиції в блоку Віталія Кличка. За інформацією КВУ, сам Кличко може балотуватися у Верховну Раду по одному з мажоритарних округів у Києві й одночасно очолювати партійний список партії "УДАР".

У той же час, Черненко вважає, що в партії "Батьківщина" у столиці "погані позиції".

"У них дуже мало саме київських політиків - це Володимир Бондаренко, Микола Томенко, але він швидше за все буде балотуватися у своїй рідній Черкащині. А більше таких яскравих київських політиків у "Батьківщині" немає, хоча сама партія користується тут популярністю", - відзначив він.

За інформацією КВУ, у Києві у Верховну Раду від влади за мажоритарними округами будуть балотуватися в Дніпровському районі - Довгий, у Печерському - депутат Київради Алла Шлапак, а в Солом'янському, Дарницькому, Голосіївському і Деснянському - народні депутати фракції Партії регіонів Максим Луцький, Олександр Супруненко, Ігор Лисов і Валерій Борисов відповідно.

За словами Черненка, у Шевченківському районі, імовірно, буде балотуватися екс-глава райадміністрації цього району Віктор Пилипишин і, можливо, лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський. На Троєщині (Деснянський район) конкурентом Борисова буде екс-генеральний директор "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук, який зараз є головним фінансистом "Нашої України".

Також за інформацією КВУ, Довгому в Дніпровському районі може скласти конкуренцію Кличко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.