Томенко хоче, щоб уряд відзвітував про кошти, витрачені на ЄВРО-2012

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.01.2012 16:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16457

Віце-спікер парламенту Микола Томенко переконаний, що зважаючи на чисельні публікації у ЗМІ щодо неефективного використання бюджетних коштів, виділених на підготовку та проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу, це питання потребує належного парламентського контролю.

Томенко повідомив, що з цією метою він, спільно з народним депутатом Остапом Семераком зареєстрували у парламенті проект постанови про «Про заслуховування інформації Кабінету Міністрів України щодо здійснення закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти для потреб, пов‘язаних з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», передає прес-служба «Батьківщини».

Даним проектом постанови, зокрема, передбачається не пізніше 16 березня 2012 року, заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради інформацію Кабінету Міністрів щодо здійснення закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти для потреб, пов‘язаних з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Заступник Голови ВР також нагадав, що відповідний контроль з боку Верховної Ради України передбачений чинним законодавством. Зокрема, з метою спрощення процедури здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг в рамках підготовки проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні було прийнято Закон України «Про внесення змін до законів України «Про здійснення державних закупівель» та «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу в Україні».

Микола Томенко нагадав, що за його ініціативи Верховна Рада внесла до пункту 2 Прикінцевих положень зазначеного Закону вимогу, згідно з якою, Кабінет Міністрів України раз на півроку має інформувати Верховну Раду України про хід реалізації зазначеного закону.

Тому, на переконання Миколи Томенка, Кабміну доречно було б поінформувати парламент про процедури тендерних закупівель для ЄВРО.

Особливо, наголосив він, зважаючи на те, що як з’ясувалося в рамках підготовки до ЄВРО в обхід конкурсних засад при здійсненні тендерних закупівель будуються об’єкти, які прямо не пов’язані з проведенням Чемпіонату. Серед них, зокрема, й низка резонансних, як, наприклад, вертолітний майданчик у Черкасах біля Тарасової гори чи реконструкція «Мистецького арсеналу» у Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.