Гримаси бізнесу. Половина магазинів Києва продають зіпсовані небезпечні продукти

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.01.2012 10:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16466

Практично 50% столичних магазинів, які торгують продуктами, збувають прострочений товар, заявив начальник главку з питань прав споживачів Костянтин Соляник.

"Перевірки 2128 торгових точок за 2011 рік, які торгують продуктами, показали, що в половині з них продають товар з вичерпаним терміном придатності або реалізують його без документів", сказав він, передає «Сегодня».

За словами Соляника, було перевірено товару на 7,5 млн грн, з яких припинено продаж на 3 млн грн. Також за минулий рік було написано близько 3 тисяч скарг на неякісний товар. За результатами перевірок, практично всім повернули гроші.

"Важливо при покупці продуктів в магазинах і супермаркетах завжди зберігати чек. Тоді довести, що ви купили неякісний товар, легко", - говорить чиновник.

Зі свого боку, експерт з питань якості та безпечності продукції АПК Асоціації "Український аграрний клуб" Олександр Вержиховський радить споживачам, які придбали неякісну продукцію скандалити прямо у супермаркетах, або звертатись у відповідні контролюючі органи.

За його словами, у більшості випадків торгові точки йдуть на поступки і повертають кошти, або надають товар нормальної якості.

Нагадаємо, нещодавно у Донецьку супермаркет "Амстор" почав судитись з активістами, які виявили і зафільмували на його полицях товари з переклеєними цінниками. Новими наліпками магазин приховував інформацію про те, що товар вже прострочений.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.