Давоські обіцянки-цяцянки Януковича

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 31.01.2012 10:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16473

Попри давоські обіцянки Віктора Януковича, фракція Партії регіонів не збирається декриміналізовувати статті Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко.

Фракція Партії регіонів не буде ініціювати перегляд 364-ї та 365-ї статей Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко. Незважаючи на те, що український Президент Віктор Янукович, виступаючи у Давосі, висловився за гуманізацію цих статей та пообіцяв їх переглянути.

Про це в інтерв’ю Deutsche Welle повідомив перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Михайло Чечетов.

"Президент висловився як політик. Ми не змінюємо свою позицію. Бо ж серйозні люди ніколи не дригаються і не шарахаються. Ми не будемо міняти закон під одну людину",- прокоментував Чечетов. За його словами, в Україні є законодавча влада – це Верховна Рада, і "президент на неї не впливає". Також Чечетов зазначив, Юлія Тимошенко сама винна, що її заґратували. "Треба їй було послати всіх своїх політтехнологів і зараз би вона була на волі і готувалася до виборів. А так вона зіграла не ту роль",- сказав депутат.

Не справжнє бажання

Натомість політолог Олександр Палій не виключає, що регіонали все таки погодяться декриміналізувати "політичні" статті, аби убезпечити себе від політичних переслідувань у майбутньому.

"Зараз же їм треба проривати ізоляцію, отримувати кредити. То ці статті, ймовірно, декриміналізують. Але про Тимошенко не йдеться. Вони бояться, що за цими статтями їх пізніше судитимуть",- зазначив Deutsche Welle Олександр Палій. На його думку, якщо б Президент Віктор Янукович хотів звільнити Тимошенко, то він би її помилував. "Для цього потрібно два розчерки його пера на двох указах. І не потрібно було б спихати на Верховну Раду",- підкреслив політолог.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.