Янукович відреагував на резолюцію ПАРЄ: дав команду пришвидчити слідство по справах Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.01.2012 11:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16474

Президент Віктор Янукович відреагував на резолюцію ПАРЄ, пришвидшивши фабрикування справ проти Юлії Тимошенко.

Про це захисник лідера опозиції заявив журналістам після відвідання Юлії Тимошенко у Качанівській колонії, повідомля. прес-служба «Батьківщини».

Сергій Власенко нагадав, що в Резолюції, яку прийняла ПАРЄ, було зазначено, що в Україні відбуваються політичні репресії щодо Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Валерія Іващенка та інших. В резолюції Парламентська асамблея Ради Європи закликала українську владу звільнити політичних в’язнів, зокрема, Юлію Тимошенко.

«Сьогодні ми отримали відповідь від Януковича на заклик ПАРЄ. Сьогодні в чергове до Юлії Володимирівни прийшли слідчі, які сказали, що в них є вказівка швидко завершити ознайомлення з матеріалами справи для того, аби передати цю справу на розгляд одного з судів Харкова», - зазначив захисник лідера опозиції.

Сергій Власенко нагадав, що вже після прийняття ПАРЄ резолюції по Україні, відповідаючи на запитання українських журналістів в Давосі, Віктор Янукович зазначив, що він вважає, що справа по ЄЕСУ буде швидко передана до суду.

«Слідчі виконують прямі публічні вказівки Януковича. Це не перша його заява. Якщо ви пам’ятаєте, у «газовій справі», коли його спитали: «Як Ви хочете, щоб вирішилась справа Тимошенко?», він сказав: «Швидко». Тобто, не законно, не об’єктивно, а швидко, і тоді Кірєєв кожен день слухав справу. Зараз відбувається те саме», - підкреслив захисник.

Сергій Власенко також додав, що він перебуватиме у відрядженні, про що письмово повідомив слідчого, проте, за його словами, слідчий зазначив, що, незважаючи на це, слідчі дії все одно будуть проводитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.