Нардеп Стецьків заявив, що ГПУ ігноруватиме резолюцію ПАРЄ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.01.2012 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16479

Керівництво ГПУ заявило, що у резолюції ПАРЄ немає згадки про генпрокуратуру.

Про це повідомив народний депутат Тарас Стеціків, повідомила прес-служба «Народної Самооборони».

«Нам було заявлено Генеральним прокурором, що згадки про прокуратуру у резолюції ПАРЄ немає, що генпрокурор не впливає на державне звинувачення в суді і не може втручатися у судовий процес. По суті, генеральна прокуратура відмовилася виконувати рекомендацію ПАРЄ. Заява В. Пшонки про те, що він не керує своїми підлеглими, які у Печерському суді продовжують наполягати на триманні Ю. Луценка та В. Іващенка під вартою, є цинічним і брутальним нехтуванням норм моралі, ігноруванням європейських стандартів у галузі права», - заявив Стецьків.

«Ми черговий раз переконалися, що Генеральна прокуратура не є незалежним і самостійним державним органом в Україні. Вона обслуговує і виконує вказівки Президента В. Януковича. Очевидно, що справедливості і судового захисту тепер доведеться шукати виключно в європейських правових інституціях, а також у федеральному суді США, де, як відомо, прийнято до розгляду справу Луценка і де генеральна прокуратура є відповідачем», - наголосив народний депутат.

Як повідомлялося раніше, сьогодні група народних депутатів в складі В. Ар’єв, Ю. Гримчак, А. Павловський, О. Бондаренко і Т. Стецьків зустрілася з Генеральним прокурором В. Пшонкою та його заступниками Р. Кузьминим та Ю. Ударцовим з вимогою пояснити чи буде генпрокуратура виконувати вимогу резолюції ПАРЄ щодо зміни запобіжного заходу Ю. Луценку та В. Іващенку та лікування Ю. Тимошенко за межами харківської тюрми.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.