Після сайту МВС, сайт Президента став жертвою організованого спротиву закриття Ex.ua

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.02.2012 04:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16493

Офіційний сайт Президента України, Віктора Януковича, став жертвою організованого руху противників закриття Ex.ua.

Кілька годин сайт president.gov.ua відкривається з помітними труднощами – в соціальних мережах Facebook, Вконтакте і Twitter поширюються заклики заходити на ресурс та пінгувати його для того, щоб він не витримав навантаження. Зокрема, можна знайти конкретні поради щодо того, як збільшити тиск на сервери президентського сайту, повідомляє мережеве видання watcher.com.ua.

Сторінка під назвою «Свободу Ex.ua»у соціальній мережі Вконтакте зібрала за кілька годин майже сім тисяч шанувальників. Учасники публікують гнівні звернення щодо закриття Ex.ua та звинувачують владу України і вищих посадових осіб (в т.ч. Віктора Януковича) у запровадженні інтернет-цензури. На сторінці можна знайти сатиричні картинки про президента з використанням нецензурної лексики та «фотожаби».

Сайт Міністерства внутрішніх справ України, який сьогодні не витримав тиску відвідувачів, також працює нестабільно.

Важливо, що на цю тему проходять не лише онлайн-акції, а й офлайн-протести. В середу, 1 лютого, на 11:00 запланований мітинг під будівлею управління МВС у Києві на вул. Богомольця 10, організатором якого виступила Інтернет-партія України. “Сьогодні мільйонам інтернет-користувачів плюнули в обличчя. А коли тобі плюють в обличчя – потрібно бити в морду, а не витирати слюні”, – заявив керівник партії, Дмитро Голубов.

Як відомо, вчора припинив свою роботу один з найпопулярніших сайтів України, файлообмінник Ex.ua. У грудні він обслуговував близько 1/5 всього внутрішньоукраїнського трафіку. За словами МВС, сайт було закрито через порушення авторських прав міжнародних компаній та кримінальну справу, пов’язану з цим. Правоохоронці вилучили сотню серверів та жорсткі диски на 600 терабайтів.

Цікаво, що адміністрація Ex.ua не підтвердила інформацію МВС про вилучення серверів і взагалі заявила, що портал не мав офісу в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.