Нардеп Стецьків каже, що ГПУ прибрехала у своїй заяві

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 1.02.2012 16:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16506

Народний депутат від «НС» Тарас Стецьків запевнив, що нардепи, які прийшли напередодні до генпрокурора Віктора Пшонки і його заступника Рената Кузьміна, тиснути на ГПУ не збиралися.

Про це він сказав в ефірі «5 каналу».

Він прокоментував заяву ГПУ, в якій вона попередила про притягнення нардепів до кримінальної відповідальності за те, що вони «наполегливо примушували ГПУ втрутитись у судові процеси Тимошенко, Луценка та Іващенка, що є прямим порушенням чинного українського законодавства і тягне за собою кримінальну відповідальність».

«Це відверта дурниця і брехня», - сказав він.

«Ну як ви можете собі уявити, що народні депутати України в приміщення Генпрокуратури тиснули? Генеральна прокуратура вела відеозапис цієї зустрічі. І я можу дослівно процитувати, що ми запитували у Генерального прокурора і його заступників. Ми говорили: є резолюція Парламентської асамблеї. Ця резолюція рекомендує Україні з міркувань гуманітарного характеру звільнити Луценка, Іващенка з-під варти, а також дозволити лікування Тимошенко поза межами в’язниці», - розповів Стецьків.

Нардеп додав: «Ми запитували Генерального прокурора: скажіть будь-ласка, ви збираєтесь розглядати це питання, чи не збираєтесь? Ми приймемо будь-яку вашу відповідь, і позитивну і негативну. Ми просто хочемо знати. На що ми отримали відповідь, що прокуратура не буде втручатися в судовий процес і що прокуратура не впливає на державне звинувачення».

Водночас Стецьків підкреслив, що державне звинувачення представляють саме слідчі Генеральної прокуратури.

«Ми задали інше запитання: а що заважає вам на виконання рекомендацій ПАРЄ провести нараду з вашими підлеглими, які в Печерському суді виступають проти зміни запобіжного заходу Луценкові і після такої наради прийняти з міркувань доброї волі таке рішення?», - додав політик.

«Якщо це називати тиском, то, вибачте, за таку брехню відповідальність кримінальну вже будуть нести посадові особи ГПУ», - підсумував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.