Українська лютнева кібер-революція: заблоковані практично всі основні сайти влади

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.02.2012 03:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16516

Станом на 2 годину ночі 2 лютого, повністю або частково заблокована робота офіційних інтернет-представництв головних органів державної влади - Президента, КМУ, ВРУ, СБУ, МВС, ДПСУ, НБУ, Конституційного суду.

До заблокованих раніше офіційних сайтів МВС - mvs.gov.ua, Президента України - president.gov.ua, Служби безпеки України - sbu.gov.ua, Кабінету міністрів, ввечері 1 лютого приєднався і сайт Державної податкової служби України - sta.gov.ua.

Близько 20:00 перестав працювати сайт Кабінету міністрів України. Урядовий портал не працював протягом півгодини. На момент публікації матеріалу адреса kmu.gov.ua відкриває сторінку з повідомленням про недоступність ресурсу (Service Temporarily Unavailable).

Близько 21:00 припинив відкриватися сайт Верховної Ради і зараз працює з величезною затримкою.

Офіційний сайт Партії регіонів partyofregions.org.ua також зазнав DoS-атаки. Наразі його працездатність також порушена.

Нападу зазнав і сайт Конституційного суду України - ccu.gov.ua, робота якого утруднена.

У соціальних мережах і далі поширюється заклик масово заходити (або запускати з комп`ютера команду ping зі спеціальними параметрами, яка направляє на адресу сайтів численні пакети, що "глушить" доступ до ресурсу) на сайт Президента, Партії регіонів, СБУ та інших офіційних сайтів, щоб "звалити" їх і, таким чином, помститися за закриття популярного українського файлообмінника EX.uа.

Як повідомлялося, з вечора 31 січня, і особливо вчора, 1 лютого, офіційний сайт Президента України працював з перебоями, як і сайт Служби безпеки України.

31 січня "ліг" сайт Міністерства внутрішніх справ України. У міліції зазначили, що сайт тимчасово не працює у зв’язку з великою кількістю відвідувачів і можливими атаками хакерів за закриття EX.uа. Свою інтернет-діяльність МВС перенесло в соціальну мережу Facebook.

Єдиним, повністю працездатним, лишається сайт Національного банку України bank.gov.ua. Але, якщо революційний протест візьме на озброєння ленінський заклик про захоплення державних установ, працювати йому лишилося не довго...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.