Партія регіонів вважає прояв масового протесту - діями деструктивних сил

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.02.2012 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16523

Партія регіонів вирішила звернутися до Генпрокуратури і Служби безпеки України з проханням провести ретельне розслідування хакерської атаки на свій сайт.

За даними регіоналів, 1 лютого, починаючи з 13:00, противники закриття піратських сайтів проводять системні атаки не тільки на сайти державних органів влади, а й на сайт Партії регіонів.

"Очевидно, мета у цих деструктивних сил - одна: методом інформаційного тероризму створити в інтернет-співтоваристві хаос, закріпити в найбільш демократичному середовищі принцип права сили, тим самим вселити всім користувачам інтернету нестабільність і невпевненість у надійності соціальних комунікацій", - заявили в партії.

"Ідеологія цих кібертерористів - свавілля, хижацтво і злодійство. Їхні методи - піратство, грабіж і беззаконня. Їх дії обмежують інформаційне право кожного користувача на оперативне отримання достовірної та компетентної інформації від державних органів та партій. А це є ніщо інше, як пряме порушення конституційних прав і свобод людини", - заявили в ПР.

"Оскільки дані кібератаки підпадають під визначення правопорушення, ми звертаємося до Генпрокуратури та СБУ з вимогою провести ретельне розслідування зазначених фактів і надати їм відповідну правову оцінку", - зазначили регіонали.

Як повідомлялося раніше, вчора ввечері, 1 лютого, перестали працювати сайти Партії регіонів та Державної податкової служби України. Крім того, вчора перестав працювати сайт Кабінету міністрів і Верховної Ради.

Сьогодні вранці, 2 лютого, служба, відповідальна в Адміністрації Президента за безпеку сайту Президента, повідомила, що відбила хакерські атаки, які здійснювалися на сайт 1 лютого. Тим не менше, сайт досі працює з перебоями.

Від “Аратти”: очевидно, якби у Партії регіонів були б політики, вони б обов’язково задумалися над причинами такого масового несприйняття їхньої політики. І зробили адекватні висновки.

Але, як бачимо, керівництво ПР продовжує перебувати у полоні ілюзій. Ілюзий того, що можна загнати суспільство у совкове стійло, де панує всевладний чиновник, де сам факт перебування на державній посаді гарантує безвідповідальність, безкарність і зростання особистого добробуту вже сьогодні. Очевидно, регіонали й досі вважають народ, який делегував їм владу - біомасою.

Ми погоджуємося, що протест, який триває у кібер-просторі, може трактуватися владою, як порушення чинного законодавства. Але чим тоді є системний і практично неприхований дерибан суспільного багатства посадовими особами влади, які сформувала саме Партія регіонів та її сателіти? Зразком законослухняності?

Ми щиро закликаємо владу задуматися над цим. Адже люди прото так протестувати не будуть.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.