Перша перемога лютневої кібер-революції: міліція відкликала вимогу про блокування домену EX.UA

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.02.2012 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16525

Слідство відкликало вимогу про блокування домену EX.UA, згідно з яким позавчора реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену, в результаті файлообмінний ресурс став недоступним.

Фото - Таїсія Стеценко/Корреспондент.net

Як повідомляє AIN, про це розповів керуючий партнер юридичної фірми “Юскутум” Артем Афян, який представляє інтереси EX.UA. Він також розповів, що справа була порушена за фактом розміщення на порталі п’ятьма невстановленими особами контрафактної продукції компанії Adobe. Суму збитку позивач оцінив у 180 тис. грн.

“Слідство розібралося, що факт розміщення на порталі неліцензійних продуктів не може стати причиною для блокування домену, тому вимога була відкликана. Тепер домен знову може бути включений, проте сервера порталу все ще у міліції. Їхнє вилучення ніяк не сприяє встановленню особистостей п’яти осіб, які розмістили контрафактний контент. Більш того, після блокування домену встановити особи порушників стало неможливо”, – розповів Афян. Сервера були вилучені під приводом того, що на них можуть бути копії розміщених порушниками продуктів Adobe.

Представник EX.UA Юріс Пісковий сказав, що робота з відновлення ресурсу ведеться, але більш докладних коментарів поки не дав.

А тим часом атака на сайти органів влади продовжується - станом на 14:00 не працює сайт Національного банку України - bank.gov.ua.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.