Нардепи від опозиції знову спробують декриміналізувати сталінські статті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.02.2012 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16528

Фракція «БЮТ-Батьківщина» продовжуватиме наполягати на декриміналізації статті, за якою засуджена Юлія Тимошенко та інші опозиціонери.

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Відповідний законопроект «Про внесення змін до статей 364 та 365 Кримінального кодексу України (щодо декриміналізації відповідальності за політичні рішення)» зареєстрований у ВР народними депутатами – членами фракції «БЮТ-Батьківщина» Віктором Швецем та Юрієм Прокопчуком.

Відповідно до законопроекту, зловживанням повноваженнями або службовим становищем пропонується визнати «умисне, з корисливих мотивів, вчинення службовою особою під час виконання своїх функцій дій всупереч інтересам служби з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди у значному розмірі для самої себе, іншої фізичної або юридичної особи».

Водночас, під перевищеннями службових повноважень пропонується розуміти «умисне, з корисливих мотивів, вчинення службовою особою під час виконання своїх функцій дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди у значному розмірі для самої себе, іншої фізичної або юридичної особи».

Зміни передбачають, що неправомірна вигода вважається одержаною у значному розмірі, якщо її сума в сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Автори документу вважають, що його прийняття дозволить гармонізувати чинне кримінальне законодавство України із Конвенцією ООН проти корупції, Кримінальною конвенцією про боротьбу з корупцією; усунути неоднозначне тлумачення норм статей 364, 365 Кримінального кодексу України та забезпечити єдність їх правозастосування з метою гарантування додержання в Україні принципу верховенства права; не допустити криміналізацію політичних рішень, ухвалених під час передування на посадах Президента, Прем’єр-міністра України, інших членів Уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.