Влада відреагувала на віртуальний протест громадян традиційно: сядуть усі!

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.02.2012 17:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16531

Всі IP-адреси, з яких проводяться блокування сайту Президента, передані до правоохоронних органів, заявляють в Держслужбі спецзв’язку і захисту інформації.

У відомстві зазначили, що з 6:00 1 лютого моніторинг за сайтами, які перебувають на майданчиках Держспецзв’язку, зафіксував збільшення мережевого навантаження на сервери офіційного сайту Президента.

"Це було класифіковано як "Атака на відмову в обслуговуванні" (DDoS-атака)", - сказали в прес-службі відомства.

За їхніми даними, Національна команда реагування на надзвичайні комп’ютерні події CERT-UA встановила місцезнаходження інтернет-ресурсу, на якому поширювалося зловмисне програмне забезпечення і заблокували його роботу.

"На жаль, атаки продовжуються. Максимальна кількість запитів, спрямованих на відмову роботи інтернет-представництва, становить приблизно 140 тис. запитів на секунду. IP-адреси, з яких проводяться атаки, передані до правоохоронних органів", - зазначили у відомстві.

У Держспецзв’язку додають, що дані порушення мають ознаки правопорушення, передбаченого статтею 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або електрозв’язку).

Як відомо, після припинення 31 січня Міністерством внутрішніх справ роботи файлообмінного ресурсу Ex.ua на сайт відомства, а також на сайти інших органів влади, в тому числі і сайт президента почалися численні DDoS-атаки, що призвело до повної або часткової блокування роботи сайтів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.