Янукович продовжує розповідати іноземцям легенди про “незалежність правосуддя”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.02.2012 14:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16540

Президент України Віктор Янукович заявляє, що спроби політизувати справу екс-міністра Юлії Тимошенко завдають шкоди ходу її розслідування.

В інтерв’ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, переклад якого оприлюднено на сайті ИноПресса, Янукович зазначив, що тривалі спроби політизувати процес завдають чималої шкоди.

"Адже йдеться про кримінальні справи, наприклад, ухилення від податків. На такі питання може відповісти тільки суд", - сказав Президент.

Янукович наголосив, що "в Україні правосуддя незалежне", проте визнав, що система права потребує ґрунтовного реформування.

"Спільно з іноземними експертами ми розробили нове законодавство, що відповідає всім європейським нормам. Воно вже пройшло слухання в Раді Європи", - повідомив Глава держави.

Він додав, що нещодавно підписав проект реформи кримінального права. Реформ також повинні зазнати органи правосуддя, прокуратура і суди.

Як повідомлялося, раніше Янукович заявив, що Україна працює над вдосконаленням законодавства у сфері захисту прав людини для приведення його у відповідність з європейськими стандартами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.