Сьогодні у Москві відбувся багатотисячний мітинг протесту

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.02.2012 23:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16547

У мітингу «За чесні вибори», який відбувся в Москві на Болотній площі, взяли участь щонайменше 120 тисяч людей.

ро це заявив один із організаторів акції Володимир Рижков. Це вже третій потужний опозиційний виступ з вимогою проведення чесних виборів. Кореспондент Радіо Свобода з місця подій повідомив, що Болотна площа не вмістила всіх учасників акції.

Уперше з протестами проти імовірної фальсифікації виборів до Державної Думи громадяни Росії вийшли 10 грудня – менш як через тиждень після завершення голосування. Вдруге масові демонстрації в Москві та інших російських містах відбулися 24 грудня.

Сьогоднішні акції протесту відбулися за місяць до 4 березня – дати виборів президента Росії, за підсумками яких чинний прем’єр-міністр країни Володимир Путін планує повернутися на посаду глави держави.

Ініціатори акції «За справедливі вибори» сподівалися, що на масовість мітингів суттєво не вплинуть сильні холоди, які нині охопили більшість регіонів Росії. Зокрема, в Москві у суботу температура не піднімалася вище мінус 17 градусів.

Дуже відмінні від оцінок організаторів мітингу «За чесні вибори» оцінку кількості учасників мають у російському міністерстві внутрішніх справ. Поліція повідомляє про те, що чисельність мітингу на Болотній площі не перевищила 34 тисяч. Натомість на Поклонній горі, де відбувся провладний мітинг, за оцінками правоохоронців, зібралися до 128 тисяч осіб. Ці люди тримали в руках плакати «Путін крутий!», «Хаос – ні, Путін – так!»

Мітинги «За чесні вибори» відбулися у десятках російських міст. У Єкатеринбурзі на вулиці вийшли близько двох тисяч людей, таку ж кількість зібрав мітинг в Омську та Новосибірську. Акції протесту відбулися також у Кемерово, Новокузнецьку, Владивостоку, Іркутську, Барнаулі, Челябінську та інших містах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.