Хроніки дерибану. Попов закріпить монополію Ахметова на тепло для киян

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 6.02.2012 11:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16553

Влада Києва та столична енергокомпанія “Київенерго” до кінця 2012 року можуть домовитися про концесію експлуатованих компанією теплових мереж.

Про це повідомив глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

"Поки йдуть дискусії на цю тему, але місту знайти ресурси (необхідні для модернізації тепломережі. - ред.) складно ... Можливо, це питання вирішиться так, що ми будемо мати такий контракт (концесійний. - ред.) ... Цього року ми можемо до цього прийти", - сказав він.

Попов розкритикував існуючий контракт на оренду тепломережі "Київенерго".

"Це приклад того, як не потрібно складати договору. Він не відповідає інтересам міста та "Київенерго", - уточнив він.

Як повідодлялося раніше, раніше Попов зазначав, що Київ відклав питання концесії експлуатованих "Київенерго" теплових мереж.

Заначимо, що генеральний директор ДТЕК, що є мажоритарним акціонером "Київенерго", Максим Тимченко заявив, що залучити інвестиції в модернізацію теплових мереж Києва можна, тільки вирішивши питання власності та забезпечивши механізми для залучення довгих грошей.

За його словами, банки і міжнародні фінансові організації готові надавати довгі кредити для "Київенерго", але для цього необхідно вирішити питання власності на теплові мережі, наприклад, уклавши концесійний договір.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.