Литвин відчуває, що прохідний бар’єр не знизять

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.02.2012 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16560

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що не бачить зацікавленості щодо внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

За його словами, "рейтингоносці" категорично проти того, щоб вносили зміни в закон про вибори.

"Адже вони розуміють, що коли будуть вноситися зміни, то дійдуть до процентного бар’єру, і буде поставлено питання про зниження бар’єру", - заявив він.

"Як я вже зараз бачу за настроями, не буде зацікавленості в тому, щоб вносити зміни, незважаючи на відповідну рекомендацію ПАРЄ (Парламентської асамблеї Ради Європи)", - заявив він і додав, що "до резолюції потрібно підходити серйозно".

На думку голови парламенту, при змішаній системі виборів "абсурдним є положення про прохідний бар’єр". За його словами, в такій ситуації "може бути санітарний кордон, санітарна якась межа".

"Я сподіваюся, що якщо у нас все буде штатно, то в 2017 році вибори відбуватимуться за мажоритарною виборчою системою. І повірте мені, відтоді Україну перестане трусити, і не тому, що в 2017 році виповниться 100 років з дня революції" , - додав Литвин.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада ввела змішану виборчу систему парламентських виборів з підвищенням прохідного бар’єру до 5% і без участі у виборах блоків.

ПАРЄ висловила стурбованість збільшенням цим законом прохідного бар’єру з 3% до 5%, оскільки, на її думку, це може негативно позначитися на нових або невеликих партіях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.