Дерибанити землю будуть після виборів?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.02.2012 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16561

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що на цій сесії парламент не буде розглядати у другому читанні законопроект про ринок землі.

Про це він сказав на прес-конференції.

За словами Литвина, «законопроект про ринок земель буде розглянуто тоді, коли суспільство буде готове його сприйняти». «Я думаю, що не на цій сесії», - додав він.

Як зазначив Литвин, існує «неприйнятна протидія з боку людей, які мають в оренді сотні тисяч гектарів землі, і їх статус-кво влаштовує, тому що вони за безцінь володіють практично значним земельним ресурсом Україна».

У той же час голова Ради зауважив, що громадськість негативно ставиться до цього законопроекту. «Не можна допустити тієї обставини, яка у нас живуча, що у нас людина на селі розглядається такою собі напівлюдиною, напівволом, що страждає від всього», - підкреслив В.Литвин.

При цьому він зазначив, що необхідно проводити роз’яснювальну роботу.

«На цій сесії не варто поспішати і розглядати цей законопроект, оскільки він буде предметом або об’єктом жорсткої критичної протидії. Такі питання доленосні потрібно приймати в спокійній, виваженій обстановці», - підкреслив Литвин.

Нагадаємо, 9 грудня 2011 року Рада у першому читанні ухвалила Закон «Про ринок землі» (№ 9001-д від 7 грудня 2011 року).

Як повідомляв Тиждень, провладні депутати наполягають - Закон «Про ринок земель» має бути схвалений Верховною Радою вже найближчим часом.

На реалізацію земельної реформи з державного бюджету на 2012 рік передбачено рекордне фінансування розміром у 333,5 млн гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.