Індекс щастя в українців, православних і аутсайдерів низький і приблизно однаковий

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.02.2012 22:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16565

Рівень щастя у віруючих вище, ніж у атеїстів. Виняток становлять лише православні.

Про це свідчить дослідження «індексу щастя», проведене фахівцями WIN-Gallup International в більш ніж 58 країнах світу. Результати опитування публікує журнал «Російський репортер», повідомляють «Коментарі».

Так, за даними опитування 53 000 чоловік виявилося, що найщасливішими відчувають себе католики і протестанти - «індекс щастя» в цих категоріях становить 54 (при максимумі в 100). Тоді як «індекс щастя» серед православних - всього 28.

Трохи менше католиків щасливі представники інших релігій (52) і люди, які сповідують іудаїзм (50). «Індекс щастя» у індуїстів становить 43, у представників інших християнських релігій і мусульман - по 42. «Індекс щастя буддистів» - 35.

Крім того, якщо вірити дослідженню WIN-Gallup International, щастя залежить від положення в суспільстві: серед тих, хто досяг успіху у сходженні по соціально-економічним сходам, «індекс щастя» - 51, тоді як у аутсайдерів він усього 27.

Україна в дослідженні названа нещасної країною - «індекс щастя» в нашій країні складає всього 30 пунктів.

Науковці також стверджують, що країни, якi входять у так званий «пояс православ’я», впродовж усiєї iсторiї були територiями застою, безправ’я людей i корупцiї.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.