Суд над бандою “перевертнів” виніс вирок. Питання залишилися

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.02.2012 23:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16566

Сьогодні, 6 лютого, апеляційний суд Києва засудив 12 екс-співробітників міліції до термінів від десяти років до довічного ув’язнення по звинуваченню у бандитизмі, умисних вбивствах і розбої.

Як повідомили у Генеральній прокуратурі, у понеділок суд завершив зачитувати вирок.

"Справа проти організатора і учасника банди Ігоря Гончарова була закрита у зв’язку з його смертю", - зазначили у ГПУ.

Повідомляється, що двох екс-міліціонерів суд засудив до довічного терміну, інших членів організованої злочинної групи - до тюремних термінів від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

"Крім того, колишніх працівників міліції позбавили спеціальних звань", - підкреслили у Генпрокуратурі.

За даними відомства, цивільні позови, заявлені потерпілими, задоволені у повному об’ємі.

"Після вивчення вироку стороною звинувачення буде прийнято рішення про наявність або відсутність підстав для касаційного оскарження", - додали у Генпрокуратурі.

Як повідомлялося раніше, заарештували членів цієї банди у травні 2002 року.

До складу банди входили як колишні, так і працюючі міліціонери, які викрадали людей з метою викупу, а потім вбивали їх.

Гончаров помер 1 серпня 2003 року в Лук’янівському слідчому ізоляторі; перед смертю він передав у засоби масової інформації листи, в яких повідомляв інформацію про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У червні 2004 року Генпрокуратура встановила, що Гончаров помер через травми, отримані у Лук’янівському слідчому ізоляторі, і у зв’язку з цим порушила кримінальну справу, а у вересні 2004 року заарештувала співробітника СІЗО, якому висунули звинувачення.

Від “Аратти”: попри те, що "перевертні" отримали покарання, ні слідство, ні суд не дали відповідь на головне питання: хто був тим високим покровителем банди, що дозволяло злочинцям тривалий термін безкарно чинити злочини?

Ми вважаємо, що доки ці люди залишатимуться на свободі, доки суспільству не будуть названі їхні імена - буде існувати небезпека рецедиву. Бо очевидно, що у цих кукловодів свебітимуть руки знову набрати "перевертнів" і чинити ще гірші злочини.

Сам факт існування такої банди наочно засвідчує, більшовицькі органи "правопорядку" становлять реальну небезпеку для суспільства, а тому мають бути демонтовані, а Україна має створити нову систему органів державної влади, які б захищали не право влади на необмежену владу над громадянами, а права громадян від будь-яких посягань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.