Які ж вибори Путіна без війни? Сирна зброя Росії

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.02.2012 09:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16567

Росспоживнагляд з 7 лютого вводить заборону на ввезення до Росії сирів деяких українських виробників, які посіли неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості даної продукції, заявив голова служби Геннадій Оніщенко.

"Це (позиція) дає нам підстави буквально з завтрашнього дня заборонити цілу низку виробників, за якими найбільша кількість негативних знахідок у тих групах так званої сирної продукції, яку ми виявляємо", - заявив Оніщенко пізно ввечері в понеділок.

За його словами, для сирної продукції цих виробників з вівторка буде "закриття на кордоні"

Голова Росспоживнагляду зазначив, що чим більше відомство досліджує зразки сирів українського виробництва, що надійшли на російський ринок, тим більше виявляє "негативних знахідок".

Так, під час перевірок, проведених в 62 суб’єктах РФ, було відібрано 178 зразків цієї продукції, з них 38 не відповідали встановленим нормативам "за жирокислотним складом жирової частини продукту", повідомив він.

"Ситуація, за нашою оцінкою, посилюється тим, що ми не бачимо імпульсів до того, щоб конструктивно вирішувати проблему, що склалася, а тільки несистемні і безграмотні коментарі в публічному полі, які дають нібито виробники сиру, виправдовуючи і без того непристойну ситуацію, яка складається в цьому сегменті", - заявив Оніщенко.

Від “Аратти”: між тим, наразі російська сторона не надала українській жодних документальних підтверджень своїх претензій. Більш того, українські журналісти закупили зразки сиру українского виробництва у російських магазинах. Проведений аналіз цих виробів засвідчив, що претензії російських чиновників - виключно плід їхньої фантазії.

Станом на сьогодні, українські виробники мають намір звертатися у міжнародний арбітраж і у судовому порядку довести, що російські чиновники у такий спосіб вирішують виключно політичні завдання Кремля. Адже нині у Росії вибори Путіна на посаду Президента. А без агітаційної війни йому важко підтвердити совє кредо "собіратєля зємєль рускіх".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.