Після мітингів 4 лютого, Президент Росії заговорив про навалу шпигунів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.02.2012 14:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16576

Президент РФ Дмітрій Медвєдєв заявив, що російські контррозвідники в 2011 році припинили діяльність 41 кадрового працівника іноземних спецслужб, а також виявили 158 агентів.

"Підсумки контррозвідувальної діяльності ФСБ в минулому році наочно показують, що активність (зарубіжних) спецслужб не спадає, вони виконують свої завдання. З цілком зрозумілих причин їх цікавить і наше економічне життя, і внутрішня політика, і цілий ряд інших фактів", - зазначив глава Кремля.

"Цифри, які я зараз оголошу, взагалі не прийнято називати. Але вони показують сам результат діяльності ФСБ, і це хороший результат. У 2011 році припинено діяльність 41 кадрового працівника іноземних спецслужб, а також виявлені 158 агентів спецслужб іноземних держав, включаючи певну кількість громадян нашої країни", - заявив Медвєдєв у вівторок, 7 лютого, на колегії ФСБ.

Він також звернув увагу на необхідність удосконалювати методи роботи ФСБ в області забезпечення економічної безпеки країни, оскільки цей аспект стає все більш актуальним у міру "успішної інтеграції Росії в світову економіку".

"Органам ФСБ необхідно реагувати на випадки промислового шпигунства, яке застосовується у всьому світі, в тому числі проти інтересів нашої країни, протидіяти спробам незаконно потіснити вітчизняні компанії на зарубіжних ринках, що досить часто, на жаль, відбувається", - сказав Президент РФ.

Як повідомлялося раніше, влітку 2010 року в США за підозрою в шпигунстві було затримано групу російських громадян. У результаті їх обміняли на чотирьох інших росіян, засуджених раніше в РФ за шпигунство. Винуватцем провалу російських секретних агентів був визнаний колишній заступник начальника американського відділу Управління "С" (нелегальна розвідка) СЗР полковник Алєксандр Потєєв.

Раніше прем’єр-міністр РФ Владімір Путін заявляв, що російські спецслужби не займаються фізичною ліквідацією зрадників за кордоном.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.