Томенко визначив пріоритети влади і опозиції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.02.2012 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16584

За два роки президентства Віктор Янукович увійшов в історію як той, хто «Прийшов, побачив, посадив».

Про це заявив, у вступі з парламентської трибуни віце-спікер Микола Томенко, повідомила прес-служба «Батьківщини».

Томенко зауважив, що кожен державний політичний діяч з найдавніших часів і до сучасної історії запам’ятовується прийдешнім поколінням чимось одним.

Микола Томенко відмітив, що, «хтось із визначних державних політичних діячів запам’ятався великою військовою перемогою, хтось серйозними реформами в результаті яких змінилася країна, хтось відповідним висловлюванням».

«Якщо провести аналогію з популярним історичним діячем Гаєм Юлієм Цезарем, який, зокрема, увійшов в історію своїм висловлюванням «Veni, vidi, vici» («Прийшов, побачив, переміг»), сказаним після перемоги над володарем Босфорського царства Фарнаком ІІ, то за два роки президентства Віктор Янукович для України та світу ввійде в історію тим, що «Прийшов, побачив, посадив», - констатував Микола Томенко.

«Поки що єдиною дією Президента є те, що головний опонент президентської виборчої кампанії знаходиться у тюрмі, а цей факт є ключовим предметом обговорення як в Україні, так і у всьому світі», - наголосив Віце-спікер.

Водночас, на переконання політика, «теоретично у Віктора Януковича ще є шанс змінити уявлення про Україну та уявлення про себе за час свого президентства».

Для цього, за словами віце-спікера, «Президенту треба не лише давати обіцянки за кордоном щодо голосування за декриміналізацію 364 та 365 статей щодо прав опозиції на політичну діяльність чи інші права та свободи, а й виконувати їх в Україні».

З огляду на це, за словами віце-спікера, його подивував зміст вчорашнього програмного виступу президента про пріоритети на 2012 рік.

«Виявляється, що за головне його чиновники Адміністрації Президента чи американські консультанти або російські політтехнологи, які, як кажуть, масово засіли на Банковій, визначили енергетичний ринок, транспортну інфраструктуру, ринок землі тощо», - сказав Томенко.

Натомість, додав він, опозиція, як і абсолютна більшість суспільства переконана, що головними проблемами і відповідно пріоритетами влади на 2012 рік повинні бути: забезпечення гідною роботою громадян, а не посадами жителів одного знаного регіону; реальна боротьба з корупцією, а не з політичними опонентами (він нагадав, що лише останній приклад, коли самі працівники ДАІ вимагають від президента зупинити щотижневу здачу хабарів своїм начальникам); покращення якості життя людини, інвестуючи в здоров’я, а не в бюджетні довгобуди (Микола Томенко назвав символічним, що президент чомусь не згадав про те, що 2012 рік - Рік спорту та здорового способу життя, проведення якого, до речі, жодним чином не підкріплено державним та місцевими бюджетами) тощо.

«Впевнений, що Президент ще має шанс це змінити, виконавши вимоги Парламентської асамблеї Ради Європи, а своїх політичних опонентів: Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших перемагати на виборах, а не шляхом ув’язнення», - наголосив Микола Томенко.

«Лише тоді Віктору Януковичу можна буде залишитися в українській історії, а не «вляпатися» до неї», - додав політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.