Влада посилено метикує, як недопустити іноземних лікарів до Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.02.2012 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16593

Захисник екс-прем’єр-міністра України Сергій Власенко заявляє, що незважаючи на обіцянки влада досі не надала незалежній медичній комісії дозвіл на обстеження стану здоров’я Юлії Тимошенко, яку незаконно у грудні 2011 року перевели до Качанівської виправної колонії.

"Держава, тобто Міністерство охорони здоров’я, Генеральна прокуратура, Державна пенітенціарна служба увесь час створює якісь перешкоди для незалежного обстеження", - сказав Сергій Власенко сьогодні журналістам, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Захисник також додав, що, за його інформацією, сьогодні у державних органах проходила чергова нарада за участі представників дипломатичних представництв Канади та Німеччини щодо допуску іноземних лікарів до Юлії Тимошенко.

"Німецькі та канадські лікарі готові приїхати в будь-який момент. Але при цьому влада України вже другий тиждень вигадує якісь відмовки", - наголосив Сергій Власенко.

Як відомо, в середині січня Тимошенко звернулася до керівництва Качанівської виправної колонії з письмовою заявою про відмову від допомоги і ліків, що надаються тюремними лікарями. Захист екс-прем’єра теж наполягає на проведенні незалежного обстеження іноземними та українськими лікарями, які не працюють у системі Міністерства охорони здоров’я.

Захисник екс-прем’єр-міністра, народний депутат України Андрій Кожем’якін 1 лютого заявив, що міжнародний медичний консиліум повинен до 8 лютого провести незалежну оцінку стану здоров’я Юлії Тимошенко.

За інформацією захисника Андрія Кожем’якіна, увійти до складу незалежної медичної комісії погодилися п’ять українських лікарів, а також іноземні фахівці – 2 з Німеччини, 3 - з Канади, і 3 – з Червоного Хреста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.