Литвин відреагував на “тушкогейт”

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.02.2012 11:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16601

Голова Верховної Ради Володимир Литвин написав листи генпрокурору Віктору Пшонці і голові парламентського комітету з питань регламенту Володимира Макеєнку з проханням дати правову оцінку інформації Романа Забзалюка про підкуп депутатів.

У листі до Пшонки спікер просить дати доручення щодо надання правової оцінки фактів, викладених депутатом БЮТ Романом Забзалюком про нібито виплати депутатам грошей за перехід до депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

Литвин також просить про результати цієї оцінки поінформувати Верховну Раду, повідомляє прес-служба Ради.

У листі до голови комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Макеєнка Литвин вимагає "негайно" почати комітетське розслідування, терміново провести засідання за участю всіх причетних осіб та поінформувати парламент про результати розгляду.

Як повідомлялося раніше, 8 лютого депутат Роман Забзалюк, який місяць тому вийшов зі складу фракції БЮТ та увійшов до фракції "Реформи заради майбутнього", заявив, що зробив це свідомо.

Його метою було "проникнути у штаб ворога". Він оприлюднив аудіозаписи своїх розмов з лідером групи Ігоря Рибакова, в яких вирішувались фінансові питання та подальші дії Забзалюка, "направлена на розкол у БЮТ". Він також зробив сенсаційну заяву - що за вихід з БЮТ йому заплатили 450 тис. дол.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.