Луценко зачитав заяву свідка по фальсифікацію матеріалів кримінальної справи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2012 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16604

Після початку чергового засідання суду, під час розляду лопотань, Луценко повідомив суду, що до адвокатів на ім’я Ігоря Балика надійшла письмова заява від імені свідка Валерія Мельника.

Як повідомила прес-служба «Народної Самооборони», у заяві зазначається, що зі ЗМІ свідок дізнався про те, що на судовому засіданні транслювався відеозапис його допиту у Генпрокуратурі.

У заяві свідок Валерій Мельник наголошує: «Коментуючи цей відео сюжет, повідомляю, що запис допиту відбувався у присутності мене, слідчого та невідомих мені осіб, прізвища яких не було занесено до протоколу. Мені було надано надруковані та відображені на моніторі комп’ютера, що знаходився переді мною на столі, відповіді, які були заготовлені слідчим Генпрокуратури, які я озвучував як мої відповіді на поставлені запитання».

«Повідомляю, що під час кожного запитання слідчого останній пересував курсором комп’ютерної миші по тексту, який я мав озвучити. Також хочу зазначити, що я в той день перебував у післяопераційному реабілітаційному періоді, знаходився у стані нервового та фізичного виснаження, а тому не усвідомлював реалій того, що відбувається», - зазначає свідок у листі на ім’я адвоката Луценка.

«Я підтверджую, що під час досудового слідства на мене, незважаючи на мій хворобливий стан, чинився тиск з боку слідчих Генеральної прокуратури. Прошу рахувати свідчення, дані мною у судовому засіданні 07.10.2011 року єдино правильними та правдивими», - резюмував свідок Валерій Мельник.

Прокурор Клименко вважає, що дана заява свідка не є джерелом доказів по справі.

Суд ухвалив на місці долучити дану заяву свідка Мельника до матеріалів кримінальної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.