Слідчі СБУ гуманно вирішили не арештовувати Тимошенко, яка і так у концтаборі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.02.2012 14:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16606

Служба безпеки України не бачить доцільності в продовженні арешту екс-прем’єра Юлії Тимошенко в кримінальній справі по корпорації “Єдині енергетичні системи України”.

Про це повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко на брифінгу в четвер в Києві.

"З урахуванням того, що на сьогоднішній день Тимошенко відбуває покарання та перебуває в статусі засудженої, відпали вимоги статті КПК України щодо необхідності продовження їй запобіжного заходу і утримання під вартою", - сказав він.

За його словами, необхідність продовження запобіжного заходу для Тимошенко відпала, оскільки вона вже не є "особою, щодо якого проводяться досудовий або судовий розгляд".

"У зв’язку з цим слідчі органів Служби безпеки з клопотанням про продовження строку тримання під вартою не зверталися, що цілком відповідає вимогам Кримінально-процесуального кодексу", - резюмував начальник Головного слідчого управління СБУ.

Як відомо, Шевченківський райсуд Києва 8 грудня 2011 року обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту у справі ЄЕСУ. Термін арешту закінчується 9 лютого 2012 року.

Тимошенко перебуває в СІЗО з 5 серпня 2011 року.

11 жовтня 2011 року суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році.

Тимошенко перебувала з 5 серпня 2011 року в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.