Сьогодні - свято розпусниць і пустунок

Автор/джерело -  © “Експрес”



Дата публiкацiї - 9.02.2012 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16608

Сьогодні — Міжнародний день стриптизу. Це відбулося 119 років тому, увечері 9 лютого 1893 року в відомому паризькому кабаре Мулен Руж. Увесь одяг скинула з себе красуня Мона.

За непристойну поведінку дівчину заарештували і оштрафували на 100 франків, що викликало протест і безлади в столиці Франції, передає olio.in.ua.

Своєрідним протостриптизом можна вважати танець «канкан», що з’явився у Франції на півстоліття раніше. Його почали виконувати в ресторанах, кабаре та інших розважальних закладах. І канкан, і стриптиз десятиліттями вважалися непристойними, викличними і вульгарними танцями. Між танцюристками та повіями ставили знак рівності.

У наш час стриптиз став явищем, цілком прийнятним суспільством. Більш того, еротичні танці стали невід’ємною частиною масової культури. Без епізодів зі стриптизом не обходяться багато фільмів.

Стриптизерки, принаймні в США, вважаються такими ж звичайними робітницями, як, наприклад, медсестри або продавці. Вони — законослухняні платники податків. Для багатьох дівчат виступ біля жердини - лише старт у кар’єрі, ніяк не пов’язаної з демонстрацією тіла.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.