Луганські свободівці судитимуться з владою через червону істерію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.02.2012 09:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16617

Луганська “Свобода” готує звернення до суду з вимогою визнати незаконним рішення Ровеньківської міської ради щодо вивішування кривавого знамена.

Про це повідомила прес-служба партії.

Також свободівці вимагають ухвалення аналогічного рішення щодо Сєверодонецької міської ради, яка ще раніше заявила про намір вивісити червоні ганчірки.

На Луганщині вже в другому місті планується підняття червоного прапора. Рішення про підняття кривавого знамена 8 лютого було ухвалене Ровеньківською міськрадою з ініціативи комуністів і за недавнім прикладом сєверодонецьких депутатів.

Депутати пояснюють свій "червонопрапорний" вчинок просто – вони начебто вшановують пам’ять ветеранів, які полягли за звільнення міста від окупантів.

"Ветеранів необхідно вшановувати реальною допомогою та забезпеченням їм гідної старості. Очевидно, що це своєрідний муляж, за яким ховається нестерпне бажання відродження нової Імперії. Не про вшанування вони піклуються, а про символічну окупацію української землі червоним минулим. Вони не піклуються про пам’ять ветеранів, які нині мають скніти за їхнього правління, а борються за символічне захоплення української землі. Влада виділяє мільйони на червонопрапорну вакханалію, у той же час живим ветеранам урізають пільги. Вони вшановують ветеранів не пам’яттю та реальною допомогою, а символом совєтського минулого – прапором, під яким винищили мільйони українців. Все свідчить про те, що компартійні функціонери просто не можуть змиритись з існуванням незалежної Української держави", – наголосила член Луганського обласного оргкомітету Всеукраїнського об’єднання "Свобода" кандидат філологічних наук, доцент катедри української мови та літератури Східноукраїнського національного університету імені В. Даля Ірина Магрицька.

Луганська обласна організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" готує звернення до суду із вимогою визнати незаконними рішення міських рад Сєверодонецька та Ровеньків про вивішування червоних прапорів та нагадує про те, що 17 червня Конституційний Суд України визнав, що використання червоного прапора суперечить нормам Конституції. Депутати, які ухвалили антиконституційне рішення, мають відповідати за антиукраїнські дії.

Довідка: 31 серпня 2010 року Срібнянський районний суд за позовом Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" визнав незаконним рішення Срібнянської районної ради "Про використання символіки часів Великої Вітчизняної війни в день державного свята – Дня перемоги". Таке ж рішення за позовом свободівців ухвалив Прилуцький міський районний суд та скасував рішення Прилуцької районної ради "Про використання символіки часів Великої Вітчизняної війни в день державного свята – Дня перемоги":

19 квітня 2011 року постановою Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги Кіровоградської обласної та Знам’янської міської організацій Всеукраїнського об’єднання "Свобода" у справі за адміністративним позовом до Знам’янської міської ради Кіровоградської області про скасування рішення "Про використання символіки років Великої Вітчизняної війни у святкових заходах у місті Знам’янка" від 21.05.2010 року №1292. Згідно з рішенням суду, місцева влада не має права вивішувати червоні прапори неіснуючої держави СССР під час святкових заходів у місті Знам’янка. Рішення має набути чинності за 10 діб, якщо його не буде оскаржено в Апеляційному суді:

22 квітня 2011 року Житомирський окружний адміністративний суд за наслідками розгляду позову Житомирської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода" встановив, що рішення Житомирської обласної ради № 152 від 17.03.2011 р. про вивішування червоних прапорів 9 травня на адміністративних будинках, установах медицини, освіти і культури тощо носить рекомендаційний характер. Тобто приписи облради не є обов’язковими, про що суд виніс відповідну ухвалу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.