Безкомпромісний прем'єр. Щодо бюджету

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.12.2006 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1662

Прем’єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що не бачить можливих компромісів щодо внесення змін до закону про державний бюджет на 2007 рік у зв’язку з вето президента на цей закон.

Про це Янукович заявив сьогодні на засіданні уряду.

„Я відверто скажу, що їх я не бачу”, - сказав Янукович.

Він також зазначив, що для бюджету, за пропозиціями Президента, пропонується відшукати 10 мільярдів гривень, які, за словами прем’єра, нема звідки взяти. “Нам пропонують на папері знайти 10 мільярдів гривень”, - зазначив він. При цьому він додав, що у 2005 році така ситуація вже була – коли бюджет був свідомо перевантажений популістськими заходами і за допомогою непрямих податків перейшли всі імовірні, за його словами, межі. “І ми досі долаємо ті наслідки, і тому 2006 рік був такий горбатий”, - зазначив прем’єр. “Ніякого популізму не буде”, - наголосив Янукович, додавши, що уряд ніколи на такий крок не піде.

Він також сказав, що доручив бюджетному комітету ВР та міністерству фінансів протягом двох днів пошукати можливість певних компромісів та відпрацювати спільну позицію щодо ймовірних змін до бюджету.

За словами прем’єра, робочій групі доручено підготувати заяву від уряду щодо ситуації, яка склалася навколо бюджету.

Янукович зазначив, що у п’ятницю, 15 грудня, разом з парламентом та коаліцією буде обговорена ситуація щодо бюджету та можливі зміни до нього. На наступному тижні Янукович планує зустрітися з Президентом.

Прем’єр-міністр також зазначив, що зараз уряд критикують за підвищення тарифів, але, додав він, ніхто не каже про те, що тарифи були підвищені ще попереднім урядом. “Вони сподіваються, що ми це будемо терпіти далі?!”, - зазначив Янукович.

Від “Аратти”: Всі, зрозуміло, пам'ятають й слова самого Януковича та його однопартійців, які вони говорили після першого підвищення Росією цін на газ до $95. Персонально для пана Януковича нагадаємо, що тоді він, а також нинішні віце-прем'єри Клюєв та Азаров переконували нас всіх у тому, що Україну очікує катастрофа. Ми пам'ятаємо також, що пан Янукович обіцяв нам, виборцям у разі його обрання, що Росія одразу ж повернеться до старих цін на енергоносії, зокрема на газ. І що? Як кажуть, локшина злетіла, а результат - на весь писок.

А може виборці допоможуть пану прем'єру знайти оті мільярди, яких не вистачає? Бо народ розумний - він знає й бачить куди “випаряються” громадські грошики. Навіть адреси може вказати та конкретних осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.