Європа вже втратила довіру до декларацій української влади

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.02.2012 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16634

Перешкоди на шляху європейської інтеграції України – це не тільки переслідування й недопуск до політичної діяльності окремих колишніх урядовців.

Про це Посол Австрії Вольф Дітіріх Хайм заявив в інтерв’ю Тижню.

«Якщо демократичних цінностей і принципів правової держави не дотримуються, не охороняють їх узагалі й не підвищують стандартів, то будь-які декларації про намір наблизити Україну до Євросоюзу сприйматимуться з недовірою», - наголосив дипломат.

В контексті української ситуації він навів приклад розмежування ставлення ЄС до влади та народу Білорусі.

«Корисно подивитися на інший приклад. У Білорусі політика Євросоюзу чітко розрізняє уряд і владу, з одного боку, а з другого – громадянське суспільство і все населення загалом", - зазначив посол.

Він переконаний, що Україна не Білорусь і не Росія, «але багато лідерів помилилися, думаючи, що не можна ефективно вжити певних заходів, бо так чи так це вдарить по населенню».

«Це досить-таки цинічна позиція», - вважає Вольф Дітіріх Хайм.

Він також розглянув, як приклад лібералізацію візового режиму.

«Зараз ми на першій стадії технічного процесу, який полягає у прийнятті Україною необхідного законодавства. Тут бачимо певні затримки стосовно антикорупційної стратегії і нормативної бази. Минуло 15 місяців після погодження плану дій ЄС – Україна, а все ще немає антикорупційної стратегії та відповідних законів. Щойно буде запроваджено необхідну правову основу, почнеться друга стадія – аналіз упливу нового законодавства», - пояснив дипломат.

За йог словами, не можна поспішати, якщо зобов’язання вчасно не виконуються.

«Інший крайній приклад – це прийняті Україною зобов’язання під час вступу до Ради Європи 16 років тому, на що вказує нещодавно прийнята резолюція ПАРЄ», - нагадав посол.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.