Російська опозиція по відношенню до України має однакові імперські комплекси, - як і офіційний Кремль

Автор/джерело -  © “Новий регіон”



Дата публiкацiї - 12.02.2012 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16635

Українські журналісти в ефірі телеканалу «Інтер» обрушилися з критикою на російського опозиціонера Олексія Навального після того, як він заявив про необхідність найтіснішого інтеграції Росії, Україні і Білорусії.

Навальний: “Українці і росіяни - один і той же народ”

«Україна і Білорусь є головними геополітичними союзниками Росії. Наша зовнішня політика повинна бути максимум спрямована на інтеграцію з Україною і Білорусією... Фактично ми один і той же народ ... Ми повинні посилювати інтеграцію», - сказав Навальний.

«Я думаю, що тут багато хто відразу напружилися, почувши ваші слова про те, що українці і росіяни - один народ», - зауважив телеведучий Євген Кисельов, а студія відповіла йому оплесками.

«Я не збираюся доводити, що не існує української нації... Але ми можемо жити в дуже і дуже близькій конструкції... Немає більш спорідненої країни для Росії ніж України», - відповів Навальний.

Він також закликав не драматизувати те, що в інтеграційних процесах Москва буде прагнути зайняти домінуюче положення.

«Це природний політичний процес... Є велика країна, є менша країна...

Природно, політичні еліти - один намагається підім’яти під себе іншого, а інший намагається залишити собі більше повноважень. Все можна порахувати і можна придумати прийнятну конструкцію», - запевнив Новальний.

«Російські демократи закінчуються на тому місці, де починається України! Ми - суверенна держава! Ці розмови, ця риторика може бути близька вашим виборцям, але в Україну половина ваших симпатиків відвернулася після цього», - запротестувала присутня в студії українська журналістка Ірина Соломко з журналу «Корреспондент».

«Це родова травма української демократії. Скрізь здається змова захоплення Україною з метою приєднання до Росії », - посміхнувся у відповідь Навальний.

«Ніхто так не думає. Нікому це не потрібно. У російському політичному порядку денному питання інтеграції з України знаходиться на 25 місці», - додав він.

Навальний пояснив, що мова йде про інтеграцію за прикладом Євросоюзу, де, наприклад, існують суверенні Франція і Німеччина, але водії абсолютно безперешкодно перетинають кордон між державами.

«Я щороку проводжу 6 годин на російсько-українському кордоні. А в Білорусію проїжджаю, навіть не зупиняючись», - пояснив громадський діяч.

На його думку, Україні не повинна розцінювати це як замах на свій суверенітет. Більше того, Москва сама не зацікавлена ​​в тому, щоб нести витрати на утримання України.

«Хіба це означає, що я зараз залізу на вашу Верховну Раду і почну відривати ваш прапор і герб? Ми не хочемо вирішувати і ваші проблеми. У нас немає ні найменшого бажання влазити до вас і робити роботу за вас», - підсумував Навальний.

***

Анекдот до теми про «незацікавлення Москви»

Шпигунський скандал!

Новопризначений глава СБУ заявив:

- У мене є підозра, що серед міністрів Кабміну Азарова, поголовно призначених з Кремля, є шпигун, який працює в інтересах Україні!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.