Призначення Саламатіна та Калініна свідчить про кризу довіри між Януковичем та ПР

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.02.2012 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16647

Те, що призначені на вищі посади в силових відомствах Ігор Калінін та Дмитро Саламатін – «чужинці» та аутсайдери означає, що всередині Партії регіонів та між партією та Януковичем є справжня криза довіри.

Про це в своїй статті для The World Affairs пише професор політології Ратґерського університету Олександр Мотиль.

«І Саламатін, і Калінін - обоє люди Януковича, що частково пояснює їх одночасний прихід до влади. Більш того, те, що обоє мають російські зв’язки може означати одну з двох діаметрально протилежних речей: або Янукович готовий поступитися Кремлю, або він привів жорстких людей, які, як він сподіваються, розуміють Росію, і можливо, будуть в змозі протистояти Москві», - зазначає експерт.

Крім того, на думку Мотиля, наслідки їх призначення є навіть більш важливими для української внутрішньої політики.

«Той факт, що обоє - повні аутсайдери може означати тільки те, що Янукович очікує серйозних проблем в країні цього року і не думає, що національні кадри зможуть їх вирішити. І він має рацію: його легітимність дорівнює нулю, Партія регіонів є банкрутом, Росія повстає, і вибори 2012 року треба виграти всякою ціною. Якщо Янукович дійсно так думає, то він помиляється, вважаючи, що ламання голів зупинить його падіння. Навпаки, це може лише прискорити процес, коштуючи життя», - пише Мотиль.

«Те, що Калінін і Саламатін – аутсайдери означає, що всередині Партії регіонів та між партією та Януковичем є справжня криза довіри. Янукович, очевидно, не довіряє нікому, крім тісного кола близьких друзів, яке з часом все більше скорочується», - вважає політолог.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.