Янукович смаку не зраджує: після золотого унітазу в Межигір`ї - літак з позолотою в салоні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.02.2012 04:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16654

Видання “Авіація України” презентувало фото офіційного літака президента України Віктора Януковича. Новенький літак Airbus А-319-115XCJ, побудований в Далласі (США) спеціально на замовлення для українського гаранта.

А-319-115XCJ – це новітнє судно п’ятого покоління. На його складання витратили три роки, пілоти проходили спеціальне навчання в Тулузі (Франція), повідомляє видання.

У салоні все влаштовано по вищому розряду. Відразу видно – старалися для президента. На борту є робочий кабінет, зал засідань, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу і зона відпочинку, де президент може подрімати.

Оббивка салону бежева. Панелі, тумби, столи, шафи – з залакованих світлого дерева. Світильники, обробка спального місця та ванної кімнати позолочена.

А-319-115XCJ може перевозити до 100 пасажирів, розвиває максимальну швидкість до 950 кілометрів на годину, а максимальна дальність його польоту 11,6 тисячі кілометрів.

А-319-115XCJ – новітнє судно п’ятого покоління

Спальне місце в літаку оббите дорогою жаккардовою тканиною, на дотик вона м’яка. А її візерунок – великі квіти. Спинка ліжка прикрашена позолотою. Над ліжком висить дзеркало в золотій рамі.

У ванній кімнаті у президента буде позолочений кран і раковина з рожевого мармуру.

Аеробус А-319 стане основним представницьким літаком України. У лайнері є робочий кабінет, зал засідань, зона відпочинку, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу.

Про технічне оснащення сучасною комп`ютерною технікою та засобами зв`язку не повідомляється.

Крім аеробуса, парк авіакомпанії “Україна” налічує морально застарілі Іл-62М, Ту-134 радянського виробництва, а також Ан-74 вітчизняного АНТК “Антонов”, що більший час простоює.

За даним ЗМІ новий літак обійшовся українському бюджету в $ 86 млн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.