Десять малих українських міст мають отримати від Євросоюзу півтора мільйона євро

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.02.2012 04:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16655

Європейський Союз має намір виділити 1,5 млн євро грантової допомоги на реалізацію енергоефективних проектів у десяти малих містах України.

Згідно з повідомленням, кошти будуть виділені на реалізацію проектів підвищення енергоефективності муніципальних систем тепло- та водопостачання, теплової санації будівель соціальної сфери (дитячі садки і школи), а також проектів, пов’язаних з переходом на місцеві відновлювані джерела енергії (біомаса).

Учасниками програми стануть Гола Пристань (Херсонська область), Бурштин та Долина (Івано-Франківська область), Рахів (Закарпатська область), Зоринськ (Луганська область), Яготин (Київська область), Новоселиця (Чернівецька область), Борщів і Копичинці (Тернопільська область ), Зеленодольськ (Дніпропетровська область).

Термін реалізації проектів - 13-24 місяці. Проекти будуть виконуватися на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. У рамках програми будуть проведені попередні та заключні енергоаудити з метою підтвердження ефективності реалізованих проектів і фактично досягнутої економії коштів.

Підтримку та консультації за проектами виконуватимуть експерти ЄС ESIB (проект Ініціатива енергозбереження у будівлях в країнах Східної Європи та Центральної Азії).

Раніше КоммерсантЪ-Україна з посиланням на високопоставлене джерело в Єврокомісії повідомив, що припинена реалізація всіх секторальних програм бюджетної підтримки, в рамках яких Києву виділялося безоплатне фінансування.

Пізніше глава представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Тейшейра спростував інформацію про те, що ЄС призупинив надання допомоги Україні. "Це не так. Євросоюз продовжує надавати свою допомогу", - сказав він в інтерв’ю 5 каналу.

Він уточнив, що призупинено виконання лише деяких програм "в очікуванні рішень української влади щодо виконання вимог, які передбачені впровадженням цих програм".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.