Прокуратура Великобританії почала розслідування, яке стосується оборудки по закупівлі Україною бурової вишки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.02.2012 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16672

Прокуратура Великобританії почала розслідування угоди, у ході якої британська офшорна компанія продала українському Чорноморнафтогазу бурову вишку, повідомив телеканалі ТВі.

"Журналістам програми Знак оклику стало достеменно відомо, що британські правоохоронці вирішили з’ясувати, хто ховається за компанією, заснованою офшорними фірмами на чолі з підставними особами - латишами Станом Горіним та Еріком Ванагельсом", - йдеться в повідомленні.

ТВі стверджує, що саме Highway Investment Processing в минулому році продала Чорноморнафтогазу бурову вишку за $ 400 млн, у той час як її ринкова вартість становить близько $ 250 млн.

Журналісти нагадують, що матеріали про це першим опублікувало видання "Дзеркало Тижня.Україна".

"Зараз британські правоохоронці вирішили зупинити процес ліквідації фірми, яка вирішила непомітно зникнути після викривальних матеріалів українських журналістів", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Як повідомлялося раніше, що в програмі "Знак оклику"
на каналі ТВі було продемонстровано виписку з реєстру всіх компаній, зареєстрованих на Британських островах. Там зокрема зазначено, що процес ліквідації підприємства Highway Investment Processing "тимчасово призупинений у зв’язку з отриманням реєстром заперечення проти ліквідації".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.