Прокурори вимагають притягнути до кримінальної відповідальності завідомо невинну людину

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.02.2012 18:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16674

Прохання прокуратури призначити екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку покарання нижче від мінімального, свідчить про відсутність переконливих обґрунтувань в обвинувачення.

Про це заявив адвокат екс-міністра Олексій Баганець, повідомила прес-служба «Народної Самооборони».

«Прохання прокурорів до суду застосувати до Юрія Віталійовича Луценка вимоги ст. 69 КПК України про призначення покарання нижче нижчого від того, що передбачено Кримінальним кодексом України за ст. 191 ч.5, це, я вважаю, і це моя особиста думка, визнання того, що дійсно обвинувачення йому пред`явлено не досить переконливе», - сказав адвокат.

Баганець також зауважив, що у нього після виступу прокурорів у дебатах склалося враження, що «вони в залі судового засідання протягом 8 місяців, коли йшло судове слідство, не були присутні і прийшли в судове засідання тільки сьогодні з обвинувальним висновком, на підставі якого будували свій виступ і позицію в дебатах».

Також адвокат висловив думку, що представники прокуратури «сиділи всі ці місяці в залі судового засідання із закритими вухами і з резиновими пробками, які застосовують плавці, «коли нічого навкруги не чутно».

«Мені, як колишньому працівнику прокуратури, соромно за моїх колишніх колег, що вони сьогодні в своєму виступі фактично просили суд притягти завідомо невинну людину до кримінальної відповідальності», - наголосив Олексій Баганець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.