Через позов даїшника київський суд тимчасово припинив роботу сайту «Дорожний контроль». Після того «впав» сайт ДАІ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.02.2012 03:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16676

Рішенням Деснянського райсуду Києва тимчасово припинено роботу сайту «Дорожний контроль» за коментарі, які «ганьблять честь і гідність». У відповідь - рішенням інтернет-спільноти «покладено» сайт ДАІ МВС України.

Про це повідомили представники сайту.

За їхніми словами, дане рішення було прийнято без відома «Дорожного контролю» в справі за позовом інспектора «Кобри» ДАІ МВС Гетманцева Г.В. до «Дорожнього контролю».

«Сьогодні о 16-30 відбудеться чергове засідання з цього питання. Така вимога була висунута хостинг-провайдеру. У зв’язку з цим сайт перестане працювати на деякий час. До вечора сайт буде перенесено на інший хостинг і робота ресурсу відновиться», - розповіли представники сайту у вівторок.

Не встигла забутися історія з EX.ua як наші правоохоронці вирішили підкинути ще дрівець у вогонь народного гніву. Хочете знати в чому справа? Все просто - в інтернеті не можна писати критичні коментарі, тому що вони «ганьблять честь і гідність».

Почалася ця історія з того, що патруль «Дорожнього контролю» вибрав для перевірки пост інспектора «Кобри» Гетманцева В.Г., що, однак, йому не сильно сподобалося. Інспектор підійшов до машини «Дорожнього контролю» і почав питати чому неправомірно проводиться зйомка його роботи. Як ми знаємо, така аргументація досить часто наводиться працівниками державтоінспекції, однак спроби заборонити знімати їх водіям мають мало спільного з законодавством України, пише сайт «Українського піратського співтовариства».



На жаль, історія на цьому не закінчилася і Гетманцев подав до суду на активістів через приниження ними його честі і гідності спотворенням фактів в опублікованій пізніше статті. Як йдеться на самому сайті «Контролю» (який, до речі, доступний через кеш Google ), в ході судових слухань адвокат інспектора відкрито спотворювала факти щоб ​​довести правоту свого клієнта, - зокрема, стверджувала, що Гетманцев підійшов до припаркованої машини так як побачив, що водій збирається справляти нужду на узбіччі. Втім, якщо вам незручно шукати матеріали через кеш, ви як і раніше можете почитати сторінку «Дорожнього контролю» в Facebook.

Незабаром після цього в суд була подана скарга на сайт відповідачів. У ній зазначалося, що крім власне «змонтованого» ролика за участю інспектора, на сайті розміщувалися коментарі з різкою критикою. Навіть більше того - власник сайту (встановлений з WHOIS записів), виявляється, ще й заохочував публікацію наклепницьких коментарів і складання невірного уявлення про ситуацію.

Беручи до уваги цей факт, суддя Деснянського районного суду міста Києва Саламом постановив закрити сайт для запобігання поширення спірної інформації до остаточного рішення за позовом. Ви тільки вдумайтеся - в ​​цьому документі прямим текстом обмовляється можливість закриття будь-якого підвладного нашій Феміді сайту через «можливо недостовірну інформацію», опубліковану на ньому. І це вже не кажучи про впевненість, ніби закриття сайту може хоч якось стримати поширення інформації.

Далі все пішло по накатаній схемі. Рішення суду було надіслано хостинг-провайдеру «Дорожнього контролю» і той був змушений призупинити послугу.

Після закриття сайту «Дорожнього контролю» сайт Управління ДАІ МВС України (sai.gov.ua) зазнав DDoS-атаки і працював з перебоями.

* * *

Основною роботою сайту «Дорожній контроль» (roadcontrol.org.ua) був захист прав водіїв. Там подавалися приклади судових позовів, скарг, заяв, які можуть знадобитися автовласникам, подавалися рекомендації та допомога автомобілістам. Також сайт повідомляв про нові правила, які стосуються автовласників і висвітлював неправомірні дії співробітників ДАІ, якщо такі були помічені.

Нказом Мін’юсту України № 149/5 від 17.01.2011 зареєстрована всеукраїнська правова газета «Дорожній контроль» одним із засновників якої є Ростислав Шапошников, який користується всіма правами Закону Україні «Про ЗМІ».



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.