Виборчий список ПР до парламенту можуть очолити жінки

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 15.02.2012 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16682

Перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова і новий Міністр охорони здоров’я - віце-прем’єр з гуманітарних питань Раїса Богатирьова можуть стати новими обличчями Партії регіонів на виборах до парламенту восени.

Про це заявив голова Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи останні кадрові перестановки в Кабінеті міністрів і РНБО.

"Призначення Богатирьової, окрім бажання звільнити місце для Клюєва в РНБО, пов’язано з виборами, тому що до цього призначення Кабмін за своїм складом нагадував таких собі суворих челябінських мужиків", - підкреслив Карасьов.

За його словами, крім того, необхідно було внести ясність до МОЗ, який лихоманить вже півтора-два роки.

"Можливо, Богатирьову повертають у велику політику з прицілом на першу п’ятірку Партії регіонів на виборах", - додав експерт.

Він зазначив, що Богатирьова на новій посаді може зайнятися проведенням "публічної передвиборчої соціальної кампанії Партії регіонів".

"Крім того, якщо на місце Клюєва буде призначена Ірина Акімова з Адміністрації Президента, то це буде означати, що Кабмін набуває досить впливове жіноче обличчя. Не виключено, що Акімова теж буде в першій п’ятірці або на чолі списку Партії регіонів", - сказав Карасьов .

На його думку, жінки-політики можуть привнести свіжість в Партію регіонів - "інтелектуальну та стилістичну".

Як повідомлялося раніше, Президент Віктор Янукович вчора провів кардинальні кадрові перестановки в Кабінеті міністрів. Посади першого віце-прем’єра - міністра економічного розвитку і торгівлі України позбувся Андрій Клюєв, а на посаду міністра охорони здоров’я, яку раніше обіймав Олександр Аніщенко, була призначена Раїса Богатирьова, яка також отримала посаду віце-прем’єра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.