Вищий спеціалізований суд має місяць, щоб призначити розгляд касаційної скарги Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.02.2012 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16683

Згідно з нормами Кримінально-процесуального кодексу, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ повинен протягом місяця призначити дату розгляду касаційної скарги Юлії Тимошенко на незаконність вироку у так званій “газовій” справі.

Про це заявив захисник екс-прем’єр-міністра України Сергій Власенко, повідомляє персональний сайт Тимошенко.

"Ми отримали ухвалу Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ про те, що матеріали справи витребувані з Печерського районного суду Києва. Відповідно, протягом місяця повинно бути призначено дату розгляду", - сказав Сергій Власенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Як повідомлялося раніше, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року незаконно засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі. У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив "законність" кірєєвського рішення.

22 січня 2012 року захист Юлії Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ з касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанції у так званій "газовій" справі. Захист вимагає від суду скасувати ці рішення як незаконні та закрити кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за відсутності події та складу злочину.

Нагадаємо, що для розгляду скарги Юлії Тимошенко у Європейському суді з прав людини необхідно пройти всі національні судові інстанції з оскарження незаконного рішення щодо ув’язнення екс-прем’єр-міністра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.