Розпочато тестування «вбивці» телебачення - BitTorrent Live

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2012 04:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16695

Відомий американський програміст Брем Коен анонсував нову версію протоколу BitTorrent. Вона отримала назву BitTorrent Live і призначена для організації відеотрансляцій через пірингові мережі.

Брем Коен (Bram Cohen) при створенні BitTorrent Live мав на меті «вбити телебачення»

У новій версії протоколу BitTorrent з’явиться можливість передачі потокового відео.

За словами Брема Коена (Bram Cohen), головного розробника протоколу BitTorrent, що широко використовується для обміну файлами, за допомогою нової версії протоколу BitTorrent Live учасники децентралізованих мереж зможуть дивитися в прямому ефірі трансляції зі спортивних матчів, концертів, ігрових турнірів та інших заходів.

Виступаючи на конференції MusicTech Summit, Коен розповів, що при створенні BitTorrent Live він мав на меті "вбити телебачення".

"Фізична інфраструктура телебачення неминуче відімре, але телебачення як модель споживання контенту залишиться", - розповів він.

Зараз Коен шукає партнерів, які дадуть згоду на поширення свого контенту за запропонованою ним моделлю.

Як зауважує ТСН, "вихідна" версія BitTorrent не підходить для перегляду прямого ефіру - зокрема, через те, що відео передавалося б з великою затримкою. Над розробкою BitTorrent Live Коен працював три роки і в підсумку домігся "прийнятної" затримки в п’ять секунд.

Перший час BitTorrent Live працюватиме в тестовому режимі. Для перегляду відео необхідно буде встановити на комп’ютер програму-клієнт. Вона вже доступна для скачування на офіційному сайті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.