Скінхеди завтра “битимуть пики” любителям маріхуани?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.05.2006 12:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=167

Любителі легких наркотиків висловилися проти їх легалізації в Україні. Свій завтрашній “Марш свободи”, що відбудеться паралельно із всесвітнім “Глобал маріхуана марш”, організатори вирішили присвятити приверненню уваги суспільства до проблем наркоманії.

Ірена Карпа: “Траву курять усі, тільки не всі у цьому зізнаються”.

Організатори акції - члени Громадської ініціативи “Об’єктивна реальність” – на своїй прес-конференції кілька разів наголосили на тому, що цей захід справді не виступає на підтримку наркотиків, його учасники не закликатимуть до їх вживання (й самі під час маршу не вживатимуть) та не вимагатимуть їх легалізації. Вони хочуть привернути увагу до “закриміналізованості” вживання наркотиків.

“Уявіть собі, лише за 5 грамів травки вам можуть “пришити” кримінальну статтю”, - обурюється член координаційної ради “Об’єктивної реальності” Анастасія Безверха. - А до дилерів наркотиків міліція не чіпляється, бо заробляє на них гроші”.

Також молоді любителі “трави” збираються звернути увагу влади на проблему розповсюдження наркотиків та загрозливих масштабів епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні, відсутність об’єктивної інформації щодо цього питання. А ще вони бачать проблему в "упередженості” суспільства до наркоманів. “Випив відро водки – козак. А викурив “косяк” – поголос по всьому селі: наркоман!”, - додає молода письменниця Ірена Карпа, яка зізнається, що вживає легкі наркотики. “Траву курять усі, тільки не всі у цьому зізнаються”.

Цього року, як розповіли організатори акції, вони очікують втручання в акцію церкви “Посольство Боже” (її парафіянином, як відомо, є мер Києва Леонід Черновецький). Як і минулого року, коли представники церкви намагалися протистояти проведенню акції. Прес-аташе “Маршу свободи” Тарас Ратушний розповів, що торік учасників акції було 400, представників Посольства Божого – близько 800.

Ще “растамани” очікують, що до їх акції “приєднаються” і націонал-патріоти з Української національної трудової партії (УНТП). Останні, за словами Тараса Ратушного, неодноразово погрожували їм “набити пику”. Так що, підсумував прес-аташе, “акція буде цікавою”.

Цікаво, що “націонал-патріоти” УНТП (в народі – “скінхеди”, тобто бритоголові) на своєму сайті закликають послідовників провести акцію протесту паралельно з “Маршем свободи”. При цьому вони називають своїх опонентів “соціальними паразитами”, “наркоманами”,
“дегенератами” та запевняють, що їх акція протесту носитиме мирний характер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.