Євгенія Тимошенко повідомила, що на іноземних лікарів чинився тиск

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2012 13:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16703

Дочка екс-прем’єр-міністра Євгенія Тимошенко заявляє, що їй поки не відомі результати міжнародної медичної комісії з обстеження стану здоров’я Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

"Ні я, ні моя мати, ні моя сім’я, ні адвокат не знаємо, що відбувалося за стінами в’язниці. Нам не дозволили брати в цьому участь. Я чекала на лікарів перед в’язницею, але їм нічого не дозволили говорити. На них чинила тиск адміністрація в‘язниці і режим Януковича. Ми не знаємо їхнього діагнозу. Напевно він правильний, але я не знаю, коли з ним ознайомлюся", - сказала Євгенія Тимошенко в інтерв’ю польському радіо ZET.

Водночас дочка екс-прем’єр-міністра розраховує, що Юлію Тимошенко першою ознайомлять з висновками німецьких та канадських лікарів. "Сподіваюся, що її поінформують про них першою. А потім вона зможе вирішити, що робити з результатами цих обстежень. І тоді ми всі про них дізнаємося. Але якщо влада не дасть згоди – тоді ні. Хочу вірити, що ми дізнаємося, що написали лікарі з Німеччини і Канади – що їхній діагноз не буде сфальсифікований", - зазначила вона.

"Проблема в тому, що моя мати нічого не може вирішувати в тому, що стосується її здоров’я. Це є грубим порушенням прав людини. Українські лікарі, пенітенціарна служба і прокурор – ось хто приймає рішення стосовно її здоров’я. Я не знаю, коли вона особисто отримає висновок іноземних лікарів. І чи матиме вона змогу приймати рішення щодо оприлюднення цієї інформації. На разі це таємна інформація", - додала Євгенія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.