Кабмін ліквідував Раду підприємців

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 13.12.2006 21:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1671

Уряд вирішив ліквідувати Раду підприємців при Кабінеті міністрів України.

Про це на брифінгу сьогодні повідомив міністр економіки Володимир Макуха. Він відзначив, що робота цього органу надалі є недоцільною, оскільки при Кабінеті міністрів існує декілька схожих структур.

В. Макуха повідомив, що уряд створить нову структуру - Раду інвесторів при Кабінеті міністрів. "Для нас дуже важливий рівень представництва, щоб ця рада передусім працювала не стільки на лобіювання конкретних питань, скільки на просування тих законів, які найбільш необхідні бізнесу, щоб він своєю діяльністю сприяв створенню позитивною, ефективною бізнес-середовища в Україні", - підкреслив В.Макуха. Члени нової ради братимуть участь в засіданнях Кабміну і матимуть право голосу.

У свою чергу голова Ради підприємців України при Кабміні, народний депутат України Ксенія Ляпіна заявила, що сьогоднішня ліквідація Ради підприємців при Кабміні є найвищою оцінкою його роботи. За словами К.Ляпіної своїми діями Кабмін визнав, "що він дуже боїться малого і середнього бізнесу, а також те, що Рада підприємців добре працювала". Інакше, упевнена К.Ляпіна, досить було б замінити окремих людей, або його голову. "Вони так нас бояться, що ліквідовували раду взагалі, а це дуже висока оцінка. Вони зрозуміли, що ми виросли, стали впливовими і помітними в суспільстві. Я вважаю, що ліквідація Ради підприємців - це найвища оцінка, яку нам могли дати", - підкреслила вона.

К.Ляпіна також відзначила, що всі члени ліквідованої Ради підприємців висловили бажання продовжити свою роботу. Разом з тим, вона сказала, що ще не вирішено, в якому форматі діятиме їх організація. "Ми живемо в умовах громадянського суспільства, і нам ніхто не може заборонити координувати свою діяльність і впливати на владу. Як ми це зробимо, у нас поки що немає чіткої відповіді. Проте мої депутатських повноважень і так забагато для багатьох речей. Тому особисто я взагалі не бачу ніякий в цьому трагедії", - підсумувала К.Ляпіна.

Рада підприємців України при Кабінеті міністрів була заснована в 1993 р. Її метою було забезпечення тісної співпраці підприємницьких структур з урядом України і іншими держорганами, розвиток підприємництва і формування ринкової інфраструктури. До сьогоднішнього дня головою ради була Ксенія Ляпіна, народний депутат України від блоку "Наша Україна".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.