А як у них? Прокуратура звернулася у Бундестаг з поданням про позбавлення Президента ФРН імунітету

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.02.2012 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16716

У зв’язку із загостренням скандалу довкола Президента Німеччини Вульффа, якого хочуть позбавити імунітету, Глава держави і Канцлер виступлять з офіційними заявами. Меркель скасувала візит до Італії.

Після того, як прокуратура Ганновера подала клопотання в Бундестаг з проханням позбавити президента Кристіана Вульффа імунітету, глава ФРН вирішив ще цієї п’ятниці виступити із заявою. Це відбудеться об 11-ій годині у президентській резиденції Белевю у Берліні. Півгодиною пізніше із заявою виступить також канцлер Німеччини Анґела Меркель, яка спеціально для цього скасувала заплановану на сьогодні робочу поїздку до Італії.

Після того, як прокуратура Ганновера подала клопотання про позбавлення президента Вульффа імунітету, заклики до нього звільнити президентське крісло стають дедалі різкішими. Зокрема, генеральний секретар Соціал-демократичної партії Німеччини Андреа Налес підкреслила, що «прокурорське розслідування несумісне з посадою федерального президента». Вона нагадала, що ще ніколи в історії Німеччини не було, щоб прокуратура проводила розслідування щодо глави держави.

Вперше в історії ФРН

Співголови фракції Зелених Ренате Кюнаст і Юрґен Тріттін заявили, що Вульффу необхідно як мінімум тимчасово скласти президентські повноваження. Вони обіцяли, що Зелені докладуть усіх зусиль для позбавлення Вульффа імунітету. У таборі партнерів ХДС/ХСС по урядовій коаліції – Вільній демократичній партії – також вважають відставку Кристіана Вульффа неминучою.

Нагадаємо, напередодні прокуратура Ганновера подала клопотання про позбавлення президента ФРН Кристіана Вульффа імунітету від кримінального переслідування. За словами представника прокуратури, після ґрунтовної перевірки документів, а також вивчення повідомлень у засобах масової інформації у слідчих з’явилися підозри в корупційних діях Вульффа. Тепер німецький Бундестаг має ухвалити рішення з дозволом органам юстиції розпочати кримінальне розслідування щодо Вульффа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.