Нардепи БЮТ передали “гонорар тушки” онкохворим дітям

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.02.2012 15:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16719

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» передали дитячій лікарні «Охмадит» 3 мільйони 600 тисяч гривень.

Голова фракції Андрій Кожем’якін зазначив, що «БЮТ-Батьківщина» провела спеціальну акцію «по викриттю у Верховній Раді корупційних схем, завдяки яким була створена незаконна більшість, яка сьогодні існує у парламенті».

«Ми розкрили схему, яким чином купувалися та підкуповували народних депутатів для того, щоб сформувати цю незаконну більшість і після цього приймати нелегітимні законопроекти і рішення», - сказав він.

Кожем’якін наголосив, що сьогодні існує велика проблема з державним недофінансуванням медичних закладів, «особливо з лікування тих дітей, які, на превеликий жаль, хворіють на онкозахворювання».

«Державою не виділяються кошти для того, щоб допомагати і дітям, і їхнім сім’ям. Поруч з цим влада купує собі золоті унітази, будує царські маєтки, купує собі літаки замість того, щоб допомагати хворим людям, особливо дітям», - обурився він.

«Тому наша фракція одноголосно вирішила з самого початку, як тільки планувалася ця спеціальна акція, що отримані від неї кошти не будуть використовуватися на жодні цілі, а лише на допомогу хворим дітям», - сказав голова фракції.

«Тому ми за рішенням фракції сьогодні передаємо результати цієї акції, а це 3 мільйони 600 тисяч гривень, що еквівалентно 450 тис. доларів США», - додав він.

Андрій Кожем’якін висловив сподівання, «ці кошти допоможуть врятувати маленьких українців і принести радість у їхні сім’ї».

У свою чергу член опікунської ради Центру онкогематології Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олена Мацібох повідомила, що кошти, надані фракцією «БЮТ-Батьківщина», будуть спрямовані на закупівлю 38 позицій, яких бракує в центрі дитячої онкології.

За її словами, в цьому центрі кожного року лікуються сотні дітей зі всієї України. Крім того, існує хронічне недофінансування і лікарські засоби закуповуються в кількості менше 50% від необхідних.

«Наші мами, які зараз тут присутні, можуть це підвередити», - сказала вона.

«Я думаю, що максимум через тиждень на всі ці кошти будуть закуплені ліки, які врятують життя наших дітей. Без цих ліків лікування неможливе, а з ними діти отримають шанс на життя», - наголосила Олена Мацібох.

Андрій Кожем’якін також подякував «мужньому колезі по фракції Роману Забзалюку».

«Саме він здійснив цю блискучу акцію», - сказав Кожем’якін.

Як відомо, щоденно в Україні реєструють 450 випадків захворювання на рак та 250 смертей від раку. Фінансування заходів з держбюджету для лікування таких хворих у 2011 році становило лише 40% від потреби, визначеної фахівцями Національного інституту раку.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, центр дитячої онкогематології минулого року також не отримував від держави жодної одиниці ліків, а лікування дітей у центрі здійснюється виключно за рахунок благодійних коштів, зібраних опікунською радою, та коштів самих батьків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.