У Санкт-Петербурзі ювеліри покажуть золотий бюст Путіна вагою 16 кілограм

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.02.2012 22:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16726

Представники великої мережі з продажу ювелірних виробів стверджують, що це - лише «благодійна акція», прояв «громадянської позиції» напередодні виборів.

Золотий бюст Путіна вагою 16 кілограм - прояв «громадянської позиції»

Російська мережа ювелірних магазинів 22 лютого виставить на огляд в одному зі своїх магазинів 16-кілограмовий золотий бюст прем’єр-міністра Володимира Путіна, а після завершення виборів обіцяє переплавити його на прикраси і на виручені гроші допомогти хворим дітям, повідомляє Кореспондент.net із посиланням на Рейтер.

"Ми хочемо використовувати презентацію як привід заявити про громадянську позицію компанії напередодні виборів", - повідомив директор департаменту реклами мережі Золотой Олександр Тарасов. Він відмовився продемонструвати бюст політика до офіційної презентації.

Компанія повідомила, що її надихнув сам герой скульптури, "який у 2005 році ініціював будівництво науково-клінічного центру дитячої гематології, онкології та імунології імені Діми Рогачова".

Незадовго до цього за допомогу дітям, які страждають від онкологічних захворювань, Путіну з екранів федерального ТВ дякувала популярна актриса та активіст благодійного фонду Чулпан Хаматова, чий відеоролик на підтримку фаворита президентської гонки породив запеклі суперечки у рунеті. Прес-секретар прем’єра Дмитро Пєсков сказав, що, всупереч підозрам критиків, Хаматова агітує за Путіна "щиросердно", а не під примусом і назвав дискусію "вакханалією". Хаматова її не коментувала.

У ювелірній мережі Золотой понад півтори сотні магазинів у 68 містах Росії. Бюст Путіна вагою 16 кілограмів та вартістю півтора мільйона рублів ($ 50 тисяч) пітерський магазин буде показувати публіці місяць, після чого збирається переплавити на кулони у формі сердець. Прибуток від їх продажу компанія обіцяє благодійним фондам, що допомагає хворим на рак дітям.

Путін, що править країною 12 років, розраховує перемогти на виборах 4 березня вже у першому турі, повернувшись до Кремля ще на шість років. Перед виборами він вперше зіткнувся з багатотисячними вуличними протестами невдоволених, центром яких стали столиці - Москва і його рідний Санкт-Петербург.

Путін надихає скульпторів вже зі старту президентської кар’єри: у 2001 році Кусінський машинобудівний завод у Челябінській області почав виплавляти його погруддя з чавуну у розрахунку на попит у чиновників. До цього підприємство випускало бюсти Сталіна продуктивністю до сотні за день.

Нагадаємо, що як повідомлялося раніше, на одному із двох підприємств в Ленінградській області, які мають статус народного промислу, активно шиють гобеленові портрети Путіна. А мережа кав’ярень у Москві запропонувала клієнтам лате із портретами кандидатів у президенти.

Від «Аратти». Як слушно зауважують інтернет-користувачі в коментарях до цієї події - "А що, одразу не можна було зайнятися благодійністю?"

* * *

Відомий анекдот до теми:

В ювелірному магазині:
- А що це за потвора, схожа на щура, у вас на вітрині?
- Ви що!!! Це не потвора!!! Це - бюстик Владіміра Владіміровіча Путіна!!!
- Очманіти... Дайте ДВІ!!!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.