Європейський суд призначив дату слухань у справі Луценка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.02.2012 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16737

Представники екс-міністра внутрішні справ України Юрія Луценка в Європейському суді з прав людини Ігор Фомін та Валентина Теличенко одержали повідомлення про призначення публічних слухань у справі «Луценко проти України» на 17 квітня 2012 року.

У відкритому режимі суд досліджуватиме законність затримання та арешту заявника, а також – використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні та недопущення до парламентських виборів 2012 року, повідомляє прес-служба «Народної Самооборони».

Адвокат екс-міністра Ігор Фомін пояснив: «На публічні слухання поставлено два питання – про незаконність арешту Юрія Луценка та про наявність політичних мотивів тримання Юрія Віталійовича під вартою».

«Суд надзвичайно вимогливий до доказів, на основі яких виносить рішення. Але зважаючи на те, що Парламентська Асамблея Ради Європи нещодавно ухвалила резолюцію, якою визнала політичний характер переслідування опозиціонерів, я впевнений, що ми зможемо це довести і Європейському суду», - наголосив Ігор Фомін.

Міжнародна спільнота більше не може визнавати Україну демократичною державою.

Про це заявив народний депутат Юрій Гримчак, коментуючи призначення Європейським судом з прав людини публічних слухань у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Говорячи про політичний характер переслідувань одного із лідерів опозиції, Гримчак пояснив, що «прийнята 26 січня 2012 року у ПАРЄ Резолюція про функціонування демократичних інституцій в Україні вже у політичній площині встановила факт незаконного переслідування Луценка, Тимошенко та інших опозиціонерів».

«Підтвердження цього факту Європейським судом у правовій площині значитиме, що міжнародна спільнота більше не може визнавати Україну демократичною державою. І нам тоді не тільки не бачити асоціації з Євросоюзом, але також стануть неминучими санкції персонально до тих, хто особисто брав участь у незаконному переслідуванні опозиціонерів», - наголосив народний депутат.

Як повідомлялося раніше, заяву екс-міністра внутрішні справ України Юрія Луценка до Європейського суду було подано в січні 2011 року. Суд встановив режим пріоритетного розгляду справи. Уряд України у своїх запереченнях, поданих до суду, наполягав на законності арешту Юрія Луценка та заперечив політичні мотиви переслідування лідера «Народної Самооборони».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.