Гримаси толерастії: у Британії семирічного хлопчика звинуватили в расизмі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.02.2012 19:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16741

У британській школі матері семирічного хлопчика запропонували підписати форму для передачі далі в інстанції, яка підтверджує, що її син расист.

Семирічного хлопчика звинуватили в расизмі через питання про колір шкіри (фото Daily Mail)

Суть інциденту полягає в тому, що Елліот Діарлов запитав п’ятирічного хлопчика на дитячому майданчику: "Ти коричневий, бо з Африки?",

Саме за ці слова мати учня, який поставив питання, викликали в школу на зустріч з учителем і заступником директора школи Гріффін в Халлі.

За словами матері, 29-річної Хейлі Вайт, їй подзвонили з адміністрації школи, повідомивши, що її дитина перебуває в центрі "расистського скандалу".

Приїхавши в школу, мати застала сина в пригніченому стані: "Я всього лише поставив питання, я не хотів зробити погано", - сказав хлопчик.

Матері було запропоновано прочитати цитату з шкільних правил про політику з боротьби проти расизму і підписати папери для порушення справи про расизм, на що Хейлі Вайт відповіла відмовою, сказавши, що любов сина ставити питання не робить з нього расиста.

Нагадаємо, британцям вже траплялося звинувачувати дітей у расизмі - у 2009 році жарт шестирічної школярки "У тебе шоколад на обличчі" також обернувся скандалом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.